Portretten Welke woning past het beste bij Uw situatie?

Ik blijf graag in de buurt nu vader niet meer volledig voor zichzelf kan zorgen.

Wij delen de zorg voor vader in onze familie. Maar geen van ons heeft ruimte voor een losse mantelwoning achter het huis en heit (vader) wil zo lang mogelijk op zichzelf blijven wonen. Wij vinden het niet erg om af en toe in het huishouden van mijn vader te zijn. Een losse wooneenheid boven de woning zorgt voor “hulp dichtbij”, apart en toch samen. Het heeft zelfs een eigen voordeur.

De overheid wil burgers prikkelen tijdig na te denken over hun wens zelfstandig te (blijven) wonen. Een buidelwoning boven of naast de hoofdwoning past bij dit idee. Laten we eerlijk zijn: wie wil dat niet? Want niemand zit op het bejaarden- of verpleeghuis te wachten.

tandem

woonlagen

2

slaapkamers

2

bruto inhoud

380 m3

kavel

100 m2

Wij willen een plek voor onze kinderen om veilig te spelen.

Voor ons is de ideale gezinswoning een woning en een plek voor opgroeiende kinderen.

De patio loopt naadloos over in de groene laan en alle verblijfsruimten zijn rondom de patio. Zo blijven onze kinderen makkelijk in het zicht en op een veilige afstand. Of zij nu binnen spelen, in de patiotuin of iets verder de laan in.

Het is niet vanzelfsprekend dat speelnatuur dicht bij huis is. Als kinderen dichtbij huis zelfstandig kunnen spelen dan kan dat ouders ontzorgen. Nog belangrijker, buiten spelen levert belangrijke voordelen op voor de ontwikkeling en gezondheid van uw kind.

familie

woonlagen

2

slaapkamers

3 – 4

bruto inhoud

550 m3

kavel

150 m2

Wij zoeken een woning voor twee en niet te groot. Een woning die we met gerust hart kunnen achterlaten als wij op vakantie gaan.

Nu onze kinderen het huis uit zijn hebben wij genoeg aan één verdieping en één slaapkamer. Wij zijn een reislustig stel en houden van mensen over de vloer die soms blijven logeren. In de zomer genieten we tot zondsondergang van een goed glas wijn en het lezen van een boek. Een aantal keer paar jaar gaan we langer op reis en willen we de woning goed af kunnen afsluiten.

Door het verhuren van een studio op de eerste verdieping – vergelijkbaar met de buidelwoning – zorgen we voor extra inkomsten. Zo heeft U wel de lusten, maar niet de lasten.

samen

woonlagen

1

slaapkamers

1 – 2

bruto inhoud

405 / 550 m3

kavel

150 m2

Een kantoor aan huis geeft mij de vrijheid die ik wil.

Ik wil graag mijn eigen tijd kunnen plannen. Mijn kantoor aan huis geeft mij de vrijheid die ik wil. In de toekomst wordt het misschien de babykamer, wie weet?

De meeste ondernemers die een bedrijf aan huis beginnen zijn eenmanszaken. De stap is ook niet zo groot. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel en kunt als ondernemer gaan en staan waar je wilt. Je kunt direct beginnen vanuit je werkkamer, zolder of zelfs aan de keukentafel.

Veel starters die deze mogelijkheid hebben, kiezen er dan ook voor om in eerste instantie vanuit huis te werken. Thuiswerken heeft nou eenmaal zijn voordelen: Je hoeft niet iedere dag op en neer te reizen, je kunt je eigen werktijden bepalen en je bespaart geld aan het huren of kopen van een bedrijfspand. En wordt de onderneming te groot of komt er gezinsuitbreiding, dan is de werkruimte in een handomdraai onderdeel van de woonruimte.

Zelfstandig

woonlagen

2

slaapkamers

1 – 2

bruto inhoud

550 m3

kavel

150 m2

Planten zijn mijn lust en mijn leven. Zo’n patio is voor mij één grote plantenbak.

Ik hou van tuinieren. Ik mag graag met mijn handen in de aarde. In mijn ééntje is het onderhouden van een grote tuin teveel, daarom bij ik blij met een patio waarin veel licht is voor mijn planten. De patio is voor mij één grote plantenbak.

Buiten wordt onderdeel van uw woonprogramma. Door de centrale patio kunt u elk jaargetijde genieten van uw planten. Er ontstaat als het ware een buitenkamer die het huis vult met nieuwe indrukken … de dauw van ontwaken, ritmes van regen, het dwarrelen van de wind en de overvloed aan zon … zo dicht op uw lijf.

energiek

woonlagen

1 / 2

slaapkamers

1 – 2

bruto inhoud

235 / 380 m3

kavel

100 m2